Vrijwilligerswerk via VSN in Nepal: gevarieerd en leuk!!

Vrijwilligerswerk via VSN in Nepal: gevarieerd en leuk!!

In de overgang van de seizoenen zijn er weer veel vrijwilligers in Nepal via VSN. Nepal biedt als ontwikkelingsland een geweldig platform voor doelstellingen van vrijwilligerswerk. Met mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in onderwijs, gezondheid, klooster, gehandicaptencentrum, enzovoort.
Hieronder een korte weergave waar vrijwilligers op dit moment mee bezig zijn:

Algemene medische check-up
Janneke en Linda uit Nederland organiseerden een algemene medische check-up binnen een van onze projecten, de CBIA school. De check-up vond gedurende een week plaats. Alle studenten van de school profiteerden van deze medische check-up. Het was een algemene check-up en als het nodig was werden de studenten doorverwezen naar een arts. De studenten kregen ook informatie over een gezonde levensstijl. Al met al een zeer nuttige check-up!

Janneke is voor drie maanden in Nepal en ze gaat ook vrijwilligerswerk doen in een afgelegen gebied in de buurt van Kaskikot. Hier is er nog steeds een flinke achterstand wat betreft ontwikkeling en infrastructuur. Janneke gaat binnen het lokale gezondheidscentrum de lokale bevolking helpen en zal de Nepalese manier van leven observeren. Ook maakt ze nog een trektocht van twee weken in Pokhara en daar kijkt ze erg naar uit. Momenteel helpt ze artsen in een van de lokale medische posten door bijvoorbeeld de bloeddruk te controleren en de wonden te verzorgen. Ook voor Linda is haar tijd in Nepal een geweldige belevenis.

Wederopbouw en schilderen

Ine en Amber uit België hielpen mee met de bouw van het vrouwencentrum. Ze organiseerden een feest in eigen land en zamelden geld in voor de bouw. Een geweldig initiatief! Het vrouwencentrum heeft nu ruime en goed geventileerde lokalen en de Nepalese vrouwen hebben nu nog betere faciliteiten om te leren. Ine, Amber en Robert zijn ook als vrijwilliger werkzaam bij bouwwerkzaamheden. Ze waren actief betrokken bij het afbreken van de oude muren en de stenen om zo een nieuwe muur neer te zetten. Dus hun actieve deelname en hulp zorgt er mede voor dat het vrouwencentrum kwalitatief nog beter onderwijs kan geven aan de vrouwen die dit zo nodig hebben.

Er is ook een nieuwe klas afgebouwd binnen de CBIA-school. Nadat de bouw afgerond was, hebben onze vrijwilligers zoals Vincent en Maxime uit Italië en Robert uit Nederland, het schilderwerk op zich genomen. Vincent en Maxime hebben ook vrijwilligerswerk gedaan in één van de scholen van Thimi, waar zij de leerlingen met hun wiskunde en Engels hielpen. Samen met Robert gaan ze ook nog in Kaskikot helpen bij een waterzuiveringsproject.

Robert doet ook nog ander vrijwilligerswerk in Kaskikot samen met zijn vrouw Merel. Merel gaat helpen in het onderwijs terwijl Robert daar constructiewerk en schilderwerk gaat doen. De muren van de klaslokalen hebben al een frisse nieuwe look gekregen. Alle vrijwilligers bedankt voor jullie geweldige werk en heel veel geluk in jullie verdere leven.

Vrijwilligerswerk via VSN in Nepal: gevarieerd en leuk!!Vrijwilligerswerk via VSN in Nepal: gevarieerd en leuk!!
Vrijwilligerswerk via VSN in Nepal: gevarieerd en leuk!!