Bouw Nepal

6. BouwDe meeste scholen in Nepal zijn gebouwd met simpel gezegd vier houten palen en een golfplaten dak. Veel simpele voorzieningen zijn niet aanwezig, zoals bureautjes, speelmateriaal, degelijke toiletten, een speelplaats en een bibliotheek. Help de onderontwikkelde infrastructuur en voorzieningen te verbeteren bij scholen, gehandicaptencentra, gezondheidsklinieken en dorpen.

Wij helpen tezamen met vrijwilligers om deze gebrekkige infrastructuur en voorzieningen te verbeteren. Dit doen we door in de meest hulpbehoevende gebieden projecten te organiseren waarbij wij helpen om simpele maar degelijke materialen te creëren en vorm te geven aan een infrastructuur. Zo bouwen en/of repareren we scholen, gehandicaptencentra en gezondheidsklinieken.

6. Bouw 2

Het is mogelijk ons te helpen middels een zelf samengestelde groep. Dit prefereren wij op basis van onze ervaringen uit het verleden. Ook kunnen wij jou in een groep plaatsen. In de bouw kan je louter effectief zijn met adequat materiaal. Dit is helaas niet altijd aanwezig. Wij stimuleren de vrijwilligers ten zeerste om geld in te zamelen, zodat wij grote stappen kunnen maken in een bouwproject. 

Vrijwilligers werken samen met de lokale bevolking of met lokale experts aan een project. Samen wordt gezocht naar geschikte methodes. Je hebt geen specifieke kennis betreffende constructie nodig. Er zijn altijd genoeg taken te vinden die passen binnen jouw mogelijkheden. Echter hebben wij ook zeker gekwalificeerde vrijwilligers nodig. Tijdens de vrijwilligerswerkperiode verzorgen wij de locatie, de logistieke ondersteuning, de benodigde mankrachten, maaltijden, training en accommodatie.

Wij geven jou graag een inzicht in een type bouwproject en wat een dergelijk project met zich meebrengt. Wij hebben hieromtrent een pagina samengesteld. Hier kan je meer lezen over een project in de bouw.

Tijdens jouw vrijwilligerswerkperiode in Nepal trachten wij jou optimaal te begeleiden. Wij zullen jou ophalen van het vliegveld en eerst een introductiecursus van 3 dagen bieden. Bij aankomst in Nepal zul je direct kennismaken met jouw gastgezin. Dit gastgezin hebben wij gedegen opgeleid en je kan hen om alles vragen. Je kan hier meer lezen over jouw leven in Nepal naast het project waar jij actief bent.

Button IndividueelGroup ButtonBij dit project kan je zowel individueel als in een groep aansluiten. Wij zorgen dat jij individueel in een harmonieus en ingewerkt team komt. Wij zorgen er voor dat jullie als groep goed begeleid worden en maximaal waarde kunnen toevoegen terwijl jullie als groep dichter bij elkaar groeien. Hierbij prefereren wij groepen die o.b.v. opgehaald budget waarde kunnen toevoegen.