vrouwen medisch vrijwilligerwerk nepal

Vrijwilligers en studenten overal vandaan!

Vrijwilligers uit Zwitserland

Nikita, Tea en Sarah uit Zwitserland zijn nu zeven weken in Nepal. Ze arriveerden op 31 december 2018. Het zijn derdejaars verpleegkundestudenten. Ze hebben via VSN een stage geregeld en gaan ook nog een track doen. Tijdens de introductieperiode leerden ze wat  Nepalese woorden, zagen de Nepalese cultuur en het bezochten bezienswaardigheden met onze taaltrainer. Ze bezochten plaatsen zoals Boudhanath stupa, Patan Durbar-plein in de vallei van Kathmandu.

Gezondheidskamp bij VSN-projecten

Nikita en haar groep organiseerden een algemeen gezondheidskamp bij onze school CBIA, Vrouwencentrum en Triton International School. Ze controleerden de bloeddruk, longen, lengte en gewicht van kinderen en vrouwen. Veel kinderen waren verkouden door de verandering van de seizoenen en verschillende vrouwen hadden een te hoge bloeddruk of diabetes. Ze gaven tips en adviezen om verkoudheid te voorkomen en als het nodig was, verwees de groep door naar een dokter. ” Werken met kinderen op scholen was heel leuk en ze waren heel beleefd” , zeggen ze.

Workshop bij het vrouwencentrum

Na het uitvoeren van de algemene gezondheidscontrole organiseerden ze een workshop over ziekten zoals bloeddruk, diabetes en urinezuur in het Vrouwencentrum. Ze gaven uitleg over oorzaken, preventieve maatregelen en genezing van de ziekten. Zoals  noodzakelijke lichamelijke oefening en het vermijden van ongezonde voedingsgewoonten. Omdat de vrouwen het Engels niet helemaal onder de knie hebben, was er een vertaler, onze  taaltrainer Shakti. Op deze manier begrepen de vrouwen de adviezen en tips. Nikita, Tea en Sarah: ‘We zijn erg dankbaar en vereerd dat vrouwen naar ons hebben geluisterd! We denken dat we invloed hebben gehad op de manier waarop ze ziektes begrijpen. We kijken er echt naar uit om ook andere workshops voor de vrouwen te verzorgen!”.

Stage bij het Fishtail-ziekenhuis

Na het voltooien van het gezondheidskamp en de workshop bij projecten in Kathmandu gingen ze naar Pokhara voor stage en bezoek. Nu zijn ze in het Fishtail-ziekenhuis in Pokhara voor een stage van twee weken

Vrijwilligerswerk in Kaskikot

Na hun stage in het Fishtail-ziekenhuis gaan ze naar Kaskikot. Daar gaan ze een gezondheidskamp organiseren op de school en werken ze een week op een gezondheidspost.

Trekking

Na de voltooiing van al hun stageactiviteiten gaan ze genieten van een trekking naar Ghorepaani, Poon Hill. Daarna gaan ze nog op olifantensafari, een jeepsafari, kano rijden, vogels kijken, jungle-wandeling en Tharu-cultuurprogramma in Chitwan om vervolgens weer terug te keren naar Kathmandu.

Hun ervaring

Reizen met vrienden vinden ze een geweldige ervaring. Ze zijn hier samen, omdat hun universiteit hen aanmoedigde om een stage te doen in het buitenland. En naast de stage doen ze prachtige ervaring op wat betreft vrijwilligerswerk en trekking. ” We krijgen een kans om het verschil in het gezondheidssysteem in ons land en Nepal te ervaren en we voelen de sterke cultuur en religie overal in Nepal. Het gastgezin was zeer gastvrij en de mensen van VSN zijn heel alert om ons het naar de zin te maken”, zeggen ze.

Plannen

Ze zijn erg onder de indruk van de Nepalese cultuur en mensen. Ze willen zeker terugkomen als verpleegkundige of toerist. Wil je ook het verschil maken of een prachtige ervaring opdoen met een stageplek in Nepal, neem dan contact met ons op!

Vrijwilligers en studenten overal vandaan!