FAQ

1. Moet ik een reisverzekering hebben?

Wij raden dat wel aan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus je kan  maar beter goed verzekerd zijn. Echter is dit geheel je eigen verantwoordelijkheid.


2. Wie regelt mijn vlucht naar Nepal toe?

Het is de bedoeling dat jij je eigen vlucht regelt naar Nepal. Wil je hierbij hulp? Dan kan je door middel van een email om hulp vragen.


3. Moet ik een visum als vrijwilliger hebben?

Om als vrijwilliger aan de slag te gaan in Nepal moet je een toeristen visum (geen werkvisum!) aanvragen. Lees hierover meer op onze blog. Een gerelateerd artikel kan je HIER vinden.


4. Waar kan ik een visum verkrijgen?

Het is mogelijk om je visum al voor vertrek in eigen land te regelen.  Echter kiezen  de meeste van onze vrijwilligers ervoor  is om het visum  aan te vragen bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu, in de regel gaat dit erg soepel. Lees hierover meer op onze blog. Een gerelateerd artikel kan je HIER vinden.


5. Wat voor vaccinaties heb ik nodig voor mijn tijd in Nepal?

Wij raden aan om de volgende voorzorgmaatregelen te nemen, maar ook hierin is de keuze geheel jouw verantwoordelijkheid.

  • Hepatitis A & B
  • Difterie
  • Tetanus
  • Gele koorts
  • Rabiës
  • Tuberculose
  • Tyfus
  • Malaria tabletten (afhankelijk van de bestemming

Neem voor een passend advies omtrent de benodigde vaccinaties en medicatie contact op met je huisarts of met de GGD


6. Waar moet ik naar toe vliegen en hoelang duurt de reis?

Je dient aan te komen op het vliegveld van Kathmandu. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. Hier zullen we jou ophalen en begint jouw introductieperiode. Vanuit Nederland duurt de vliegreis pakweg 12 uur.


7. Hoelang duurt mijn reis naar mijn vrijwilligerswerkbestemming?

Dit is afhankelijk van jouw vrijwilligerswerkbestemming. Wanneer je hebt gekozen voor een een bestemming in Kathmandu zelf duurt de autorit hooguit een half uur. Naar verder gelegen bestemmingen kan de reis  oplopen tot 12 uur. Voor specifiekere informatie kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.