[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wij gelovSteun onsen dat we een verschil kunnen maken in Nepal. De Dalai Lamai zegt dat elke druppel op een gloeiende plaat de plaat uiteindelijk laat doven. Laten wij samen groeien in kleine stapjes. Onze bijbehorende visie luidt:

“Een welvarend Nepal door betrokken vrijwilligers”

 

 

[ut_tabgroup]

[ut_tab title=”WAAROM STEUNEN” id=”t19″]
nepal-coat-of-arms

Het is een understatement om te stellen dat Nepal wat hulp goed kan gebruiken. Nepal heeft hulp ontzettend hard nodig! Het land staat namelijk in de top 10 van de armste landen ter wereld. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens. Een groot gedeelte van de bevolking is analfabeet. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog lang niet aanwezig. Ook na de verschrikkelijk aardbeving kan Nepal hulp gebruiken. We lichten hier toe waar uw geld onder andere heen gaat:

Geestelijk gehandicapten centrum

Ons centrum voor kinderen met een verstandelijke beperking heeft 25 kinderen. De ouders van deze kinderen hebben niet genoeg geld om hun kinderen te ondersteunen en in plaats van hen op te sluiten kunnen ze ze nu overdag naar het centrum brengen. Ons centrum zoekt donaties voor materialen, transport, eten, kleding en organiseert daarnaast graag enkele sociale evenementen met de kinderen:

 • Wij willen een waterfiltermachine kopen, zodat we geen grote plastic flessen meer hoeven te kopen en zo geld kunnen besparen
 • We willen dat de kinderen meer divers eten krijgen, zoals meer fruit, eieren, vlees in plaats van een simpele maaltijd
 • We willen graag dat de kinderen betere kleren dragen
 • We zoeken indoor en outdoor speel materiaal. Zoals een schommel voor buiten en kwalitatief speelgoed voor binnen
 • Sommige kinderen worden nog steeds thuis in een kamer gehouden en aangezien ze wat verder weg wonen zoeken we financiën voor vervoer, zoals een busje en benzine
 • Ritesh heeft een speciale helm nodig om zijn hoofd te beschermen tegen het tegen de muur te slaan. Dit zijn niet goedkoop en we moeten het bestellen vanuit het buitenland
 • We willen de kinderen voor een dag naar een kinderboerderij meenemen net buiten de stad

Vrouwen centrum

Vrouwen hebben een lastige positie in Nepal. Ze hebben minder toegang tot onderwijs en moeten naast het verzorgen van hun kinderen vaak nog zwaar werk doen. Om vrouwen sterker in hun schoenen te laten staan is het verzorgen van onderwijs voor deze achtergestelde vrouwen erg belangrijk. Wij willen hen meer onafhankelijkheid aanleren door educatie, ondersteuning en training. Daarom hebben wij in 2017, met dank aan een grote donatie, een centrum kunnen bouwen en openen voor vrouwen die nog niet goed kunnen lezen, schrijven of rekenen. Ook geven wij les in de Engelse taal. De meeste vrouwen zijn boven de 30 jaar. Sommige zitten pas voor het eerst in hun leven in een klaslokaal!

Doneer nu voor:

 • Het verven van de klaslokalen
 • Materialen waarmee de vrouwen kunnen leren om zelf producten te maken en te verkopen (bv kaarsen, portemonneetjes, etc)
 • Het inrichten van een tuin waar de vrouwen ook informeel bij elkaar kunnen komen (nu is het nog een modderpoel).
 • Het maken van flyers en promotie om meer vrouwen aan te trekken

Betaalbare kwaliteitsschool (CBIA)

In Kathmandu, in de wijk “PepsiCola”, bestond in 2008 de behoefte aan een betaalbare kwaliteitsschool. Daarom zijn we een privéschool gestart (CBIA), zonder winstoogmerk. Zo kan het schoolgeld laag blijven.

Voor 20-25% van de kinderen is een speciale regeling, ze betalen geen schoolgeld, het geld is er simpel weg niet. De school financiert dit met de schoolgelden van de overige 75-80%. Op deze manier krijgen alle kinderen een gelijke kans op hoogwaardig onderwijs.

De visie en aanpak bleek al snel een enorm succes. De school groeide snel, in reputatie en in omvang. We hebben nu 800 leerlingen waarmee we vrijwel aan het maximum zijn. We hebben terecht een uitstekende naam opgebouwd, die ook weerspiegeld wordt in de feitelijke schoolresultaten en examens. De school is nu voor het lopende budget in behoorlijke mate zelfvoorzienend, toch zijn er regelmatig investeringsvragen waar we geld voor zoeken.

Doneer nu voor:

 • de herinrichting van het natuurkundelokaal
 • de herinrichting van het computerlokaal
 • het gebruik van tablets ten behoeve van leerlingen die achter lopen
 • de uitbreiding van de bibliotheek
 • de installatie van zonnepanelen

[/ut_tab]

[ut_tab title=”DONEER” id=”t20″]
Doe een gift

Alleen als jij ons helpt kunnen wij anderen helpen. Jouw bijdrage maakt dus echt het verschil

[doneren_met_mollie]

[paytium name=”Your webshop name” description=”Your product or description” button_label=”Doneer”]
[paytium_dropdown label=”Opties” options=”50/100/300″ options_are_amounts=”true” /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Help ons maandelijks

Met een maandelijkse gift help je ons nog meer helpen. We kunnen onze werking beter plannen en bij noodsituaties meteen in actie schieten.
[/ut_tab] [/ut_tabgroup][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]