FAQ1. Wat voor soort vrijwilligerswerk kan ik doen?

Bij ons kan je verschillende soorten vrijwilligerswerk ondernemen:

  • Ondersteunen in de Zorg. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen in het Onderwijs. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen in de naschoolse opvang van kinderen. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen bij Bouwprojecten. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen in een Klooster. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen in een Vrouwencentrum. Voor meer informatie kan je HIER klikken.

2. Wat is de duur van een vrijwilligerswerkperiode?

Bij ons kan je een vrijwilligerswerkperiode zelf inrichten. Het is mogelijk om 1 week of 3 maanden vrijwilligerswerk bij ons te doen. De projecten worden vervolgens naar jouw tijdswensen gevormd.

 


3. Hoe snel kan ik starten met vrijwilligerswerk?

De projecten zijn gedurende heel het jaar actief. Oftewel er is geen startdatum. Wij hebben altijd wel mensen nodig. Dus je kan op elk moment starten.


4. Kan ik zelf mijn vrijwilligerswerk inrichten?

Als organisatie zijn wij zeer flexibel. Het is mogelijk om zelf te bepalen wanneer, waar en waarmee je start. Geef je wensen duidelijk aan en wij stellen een passend  vrijwilligerswerkproject voor jou op.


5. Kan ik samen met een vriend of vriendin vrijwilligerswerk doen?

Ja, het is mogelijk om samen met een vriend, vriendin, vriendengroep, familie etc. vrijwilligerswerk bij ons te komen doen. Wij zullen in gesprek met jullie kijken we wat het best bij de groep past en hier zal een passend vrijwilligerswerkproject bij gevonden worden. Echter kunnen we bij groepen groter dan 4 personen niet garanderen dat  iedereen bij hetzelfde gastgezin kan verblijven. Echter doen wij ons uiterste best om een programma naar jouw/jullie wensen in te richten.


6. Werken jullie samen met andere scholen en organisaties in Nepal?

Ja, naast dat wij verschillende eigen projecten hebben, plaatsen wij ook wel eens vrijwilligers bij een andere organisatie. Al deze organisaties zijn wel eerst door een strenge selectie gegaan voordat zijn in aanmerking zijn gekomen om vrijwilligers van onze organisatie te mogen ontvangen.


7. Hoeveel uur werk je per dag?

Dit varieert van 3 – 9 uur per dag. Echter bepaal je zelf hoe lang je wilt werken per dag. Het is per slot van rekening vrijwilligerswerk en jij bepaalt jouw werkomstandigheden.


8. Worden levenskosten tijdens mijn vrijwilligerswerk betaalt door jullie?

De basislevenskosten worden door ons verzorgt. Zo zorgen wij voor een schone en comfortabele accommodatie bij een gastgezin en twee  maaltijden per dag. Tijdens jouw introductieperiode verblijf je in een hotel en zullen wij zorgen voor jouw eten en accommodatie. Eenmaal aangekomen bij jouw gastgezin nemen zij dit over.


9. Welke maaltijden  zijn verzorgd tijdens mijn vrijwilligerswerkperiode?

Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je bij een gastgezin. Hier  krijg je 2 keer  per dag een voedende maaltijd, in de regel is dit het ontbijt en het avondeten. Voor lunch dien je zelf te zorgen.


10. Wat als ik allergieën heb voor bepaald eten?

Geen probleem! Geef het aan en wij zorgen er voor dat het gastgezin hier rekening mee houdt.


11. Wat als ik vegetarisch ben?

Geen probleem! Geef het aan en wij zorgen er voor dat het gastgezin hier rekening mee houdt.


12. Kan ik iets meenemen om mijn gastgezin te bedanken?

Dit is absoluut  niet verplicht.  Als je toch wat wilt mee nemen om het gastgezin te bedanken is het leuk om lokale producten mee te nemen uit jouw land.


13. Als ik het niet naar mijn zin heb, kan ik dan overgeplaatst worden?

Ja, dat is in overleg mogelijk. Wij zijn zeer flexibel, dus als jij iets wilt aanpassen in jouw vrijwilligerswerkperiode  hoef je dat alleen maar aan te geven. Wij zullen er alles aan doen om jouw periode hier tot een onvergetelijk succes te maken.


14. Heb ik de mogelijkheid om te communiceren middels email, telefoon o.i.d.?

Dit is zeer afhankelijk van de locatie van je verblijf tijdens jouw vrijwilligerswerk. Het is in de meeste gastgezinnen mogelijk om gebruik te maken van internet en telefoon. Desalniettemin raden wij aan om zelf een telefoon mee te nemen, zodat je wat vrijer kan handelen.


15. Kan ik alle kleren dragen die ik wil?

Wij zullen jou nog adviezen geven tijdens de introductiedagen betreffende gepaste kleding. Wij raden vrouwelijke vrijwilligers af om korte rokjes/broekjes, spaghettiband shirtjes en andere open kleding te dragen. In het algemeen geldt voor vrouwen de regel dat alles van de knieën t/m de schouders altijd bedekt hoort te zijn. Wanneer je actief gaat zijn in een officiëler milieu, zoals bijvoorbeeld een school adviseren wij ook om wat nettere kleding mee te nemen.


16. Zijn er kledingvoorschriften?

Wij eisen niet dat bepaalde kleren gedragen moeten worden. Wij raden wel aan om je aan te passen aan de cultuur. Wij zullen jouw nog adviezen geven tijdens jou introductie betreffend kleding. Wij raden vrouwelijke vrijwilligers af om korte rokjes/broekjes, spaghettiband shirtjes en andere open kleding te dragen. Wij adviseren ook om nette kleren mee te nemen als je actief bent als vrijwilliger in een officiëler milieu, zoals bijvoorbeeld een leraar.


17. Wat is het klimaat op mijn vrijwilligerswerkbestemming?

Dat is geheel afhankelijk van de locatie waar jij jouw vrijwilligerswerk gaat ondernemen. Nepal is op te delen in drie klimaatlagen. Ten eerste heb je het noorden, het hooggebergte, waar je temperaturen treft rond de 10 graden. Ten tweede heb je het meer stedelijke deel van Nepal, waar Pokhara en Kathmandu zich bevinden. In deze laag zal je temperaturen treffen rond de 20 graden. Ten derde heb je de tropen waar je temperaturen zult treffen rond de 30 graden. Dit zijn inschattingen in de maand April. Temperaturen verschillen door het jaar heen. Voor meer informatie betreffend het klimaat op jou vrijwilligerswerkbestemming kijk op: http://www.klimaatinfo.nl/nepal/.