Op deze pagina kan je lezen over het project, wat jij kan toevoegen aan het project, welke vaardigheden vereist zijn voor het project, waar dit project is en waar je uiteindelijk verblijft tijdens jouw vrijwilligerswerkperiode bij dit project. Bij verdere vragen adviseren wij om goed de FAQ door te lezen. Uiteraard kan je ons ook altijd te allen tijde mailen of bellen.

Weeshuis

Vrijwilligerswerk in de kinderopvang in Nepal helpt kinderen bij hun ontwikkeling

Veel kinderen in Nepal zijn krijgen geen of weinig aandacht, huiswerkbegeleiding en goede voeding, omdat hun ouders arm zijn en geen tijd of geld hebben om hen te ondersteunen. Wanneer hun schooldag eindigt, keren ze kinderen terug naar hun huis en brengen de rest van de dag door met het verzorgen van hun broers of zussen ze zwerven op straat. De meeste van deze kinderen verlaten vroegtijdig hun school en vinden werk als kinderarbeiders in restaurants, fabrieken en hotels of als afvalverzamelaars. De meeste van deze kinderen gaan naar overheidsscholen waarbinnen de onderwijsstandaard lager is, de ouders kunnen de dure vergoedingen voor betere privéscholen niet betalen.

Om deze kinderen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen, is Volunteer Society Nepal in de beginfase van het ontwikkelen van een naschools kinderopvang programma dat kinderen de mogelijkheid biedt begeleiding te krijgen met hun huiswerk, hun eigen creativiteit te verkennen door middel van kunstzinnige vorming en verbinding te maken via muziek, dans, en spelletjes. Vrijwilligers kunnen deze kinderen helpen door hen deze naschoolse kinderopvang activiteiten te bieden en hen te begeleiden met hun huiswerk. De kinderen zijn meestal tussen de leeftijd van vier en vijftien en hebben een basiskennis van het Engels.

Toevoegen

Graag geven wij jou een indruk van wat jij zoal toevoegt aan dit project.

 • Een activiteiten coördinator zijn voor de kinderen
 • Hoop geven
 • Ondersteunen bij de studie
 • Ondersteunen bij dagelijkse zaken
 • Zelfvertrouwen geven
 • Algemene leefregels bijbrengen t.a.v. hygiëne
 • Cultureel ontwikkelen (Kunst, Sport, Eten etc.)
 • Spelen met de kinderen

Waar de nadruk ligt in jouw vrijwilligerswerkperiode kan je zelf beslissen. Wij willen dat onze vrijwilligers zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven, zodat de boodschap zo authentiek mogelijk overkomt.

Weeshuis NepalVaardigheden

Er zijn geen specifieke vaardigheden nodig voor dit kinderopvang project. Echter is een goede beheersing van de Engelse taal wel handig. Het is ook belangrijk dat je bij dit project enthousiast en toegankelijk bent. Zodoende kan jij het maximale halen uit jezelf en uit het project. De eigenschappen flexibiliteit en initiatiefrijkheid zijn tevens nodig om goed te kunnen functioneren binnen de Nepalese bescheiden cultuur.

Waar

Het is mogelijk om deel te nemen aan dit project op verschillende locaties:

 • Kathmandu
 • Laaggebergte
 • De Tropen
 • Pokhara

Vrijwilligers NepalVerblijf

Bij welk project je ook actief bent via ons, je zult altijd in een gastgezin verblijven. Het gastgezin is een Nepalese familie waar je bij aansluit voor een bepaalde periode. Uit ervaringen in het verleden bleek dat vrijwilligers baat hebben bij even tijd voor zichzelf. Door het samenleven met de Nepalezen krijg je een goed inzicht in de cultuur. De faciliteiten zullen afhankelijk zijn van jouw locatie. De landelijke gebieden zijn wat minder ‘luxe’ dan de stedelijke gebieden. Eten en drinken wordt voorzien door het gastgezin. Je zult nooit verder dan een half uur van jouw project verblijven.

Mogelijk Programma

Tijd Activiteit
7:30 – 9:00 –          Ontbijt (dal bhat)

–          Typische melk/thee/(warm) water

–          Op pad naar je werk

10:00 – 15:00 –         Kinderen zijn op school

–         Het voorbereiden van de naschoolse kinderopvang

–          Schoonmaken, decoreren, tuinieren, bouwen in het centrum

–          Allemaal geheel afhankelijk van jouw voorkeur en interesse

–          Nauw contact met de lokale  ter plekke

–          Vrije tijd

15:00 – 19:00 –          Ophalen van de kinderen

–          Kinderen helpen bij het huiswerk

–          Spelen met de kinderen/ andere activiteiten

19:00 – 22:00 –          Snack in jouw gastgezin

–          Vrije Tijd