Op deze pagina kan je lezen over het project, wat jij kan toevoegen aan het project, welke vaardigheden vereist zijn voor het project, waar dit project is en waar je uiteindelijk verblijft tijdens jouw vrijwilligerswerkperiode bij dit project. Bij verdere vragen adviseren wij om goed de FAQ door te lezen. Uiteraard kan je ons ook altijd mailen of bellen.

lesgeven in NepalIn Nepal is het onderwijs oneerlijk verdeeld. Hierdoor hebben de minder bedeelden vaak geen degelijk onderwijs. Wij hebben een school opgezet en steunen verschillende scholen om zo ook de kansarmen gelijke kansen te bieden voor wat betreft onderwijs. Tevens worden de overheidsscholen ervaren en beoordeeld als zeer ineffectief. Onderwijs is het fundament van een florerende maatschappij. Wij nemen het heft in eigen handen en zorgen dat het onderwijs voor een deel in Nepal goed georganiseerd is. Vrijwilligers worden aan een lokaal team van Nepalese onderwijzers toegevoegd. De scholen, die wij steunen, kunnen deze hulp goed gebruiken om verscheidene redenen, zoals bijvoorbeeld een onderbezetting door een toenemend aantal leerlingen. Het is mogelijk dat jij onderdeel wordt van een school die wij ondersteunen of van onze eigen school. De leeftijd van de klassen waar jij les aan gaat geven is afhankelijk van jouw voorkeur.

Toevoegen

Graag geven wij jou een indruk van wat jij zoal toevoegt aan dit project.

  • Engels lesgeven
  • Andere vakken lesgeven (Aardrijkskunde, IT, Wiskunde)
  • Lesgeef technieken bedenken
  • Cultuurbewustzijn bijbrengen
  • Brainstormen over lesgeven met leraren

Waar de nadrNepal vrijwilligerswerkuk ligt in jouw vrijwilligerswerkperiode kan je zelf beslissen. Wij willen dat onze vrijwilligers zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven, zodat de boodschap zo authentiek en waardevol mogelijk overkomt.

Je hoeft geen zorgen te maken dat je ‘in het diepe’ wordt gegooid. Wij begeleiden jou afhankelijk van jouw voorkeur en ervaring. Indien jij wenst om eerst een tijd mee te lopen met een andere leraar is dat mogelijk. Indien jij graag gelijk zelf voor de klas staat is dat ook mogelijk. Samen vinden we hier de juiste balans.

Vaardigheden/kennis

De vaardigheid/kennis die je nodig hebt bij dit project is afhankelijk waarin jij wenst les te geven. Een goede beheersing van de Engelse taal is essentieel. Het is ook belangrijk dat je bij dit project flexibel en initiatiefrijk bent. Zodoende kan jij het maximale halen uit jezelf en uit het project. De eigenschappen flexibiliteit en initiatiefrijkheid zijn tevens nodig om goed te kunnen functioneren binnen de Nepalese bescheiden cultuur.

Waar

lesgevenHet is mogelijk om deel te nemen aan dit project op een locatie:

  • Kathmandu
  • Laaggebergte
  • Hooggebergte
  • Pokhara
  • Tropen

Verblijf

Bij welk project je ook actief bent via ons, je zult altijd in een gastgezin verblijven. Het gastgezin is een Nepalese familie waar je bij aansluit voor een bepaald periode.  Door het samenleven met de Nepalezen krijg je een goed inzicht in de cultuur. De faciliteiten zullen afhankelijk zijn van jouw locatie. De landelijke gebieden zijn wat minder ‘luxe’ dan de stedelijke gebieden. Eten en drinken wordt voorzien door het gastgezin. Je zult nooit verder dan een half uur van jouw project verblijven.

Mogelijk Programma

Tijd Activiteit
7:30 – 9:00 –          Ontbijt (dal bhat)

–          Typische melk/thee/warm water

–          Op pad naar werk

9:00 – 12:00 –          Pakweg drie lessen

–          Engels Lesgeven

–          Overige Vakken Lesgeven

12:00 – 12:30 –          Pauze

–          Wandeling in de omgeving + lokale lunch

12:30 – 13:30 –          Plan aankomende lessen

–          Brainstorm met collega leraren

–          Speel met de kinderen in de pauze

13:30 – 16:00 –          Pakweg twee lessen

–          Laat oudere kinderen de cultuur uitleggen (zo       oefenen zij hun Engelse)

–          Doe educatieve spellen met de jongen kinderen

–          Vertel over sport, economie, natuur in jouw eigen land

16:00 – 19:00 –          Vrije Tijd

–          Sightseeing

–          Ontspannen

19:00 – 22:00 –          Diner bij het gastgezin

–          Ontdek de omgeving