Prachtige ervaring zes studenten uit Belgie

Prachtige ervaring zes studenten uit Belgie

Groepsvrijwilligerswerk in Nepal

Groepsvrijwilligerswerk heeft naast individuele trajecten altijd een belangrijke plek binnen de werkwijze van Volunteer Society Nepal. Tijdens het werken in de groep kan men niet alleen een organisatie beter leren kennen, maar samen ook ideeën en ervaringen delen. Op dit moment verblijven er zes medische studenten uit België via VSN in Nepal om stage/vrijwilligerswerk te doen in ziekenhuizen en gezondheidsposten. Guillaume, Karolien, Jonathan, Bram, Jasper en Arne Hens zijn studenten van “University of Leuven”.

Waarom kozen ze voor Nepal?

Jonathan zegt: “Een groep studenten raadde ons aan om geassocieerd te worden met VSN en Nepal, omdat ze een geweldige ervaring hadden met VSN en vrijwilligerswerk.” Verder waren ze ook erg geïnteresseerd in de Nepalese levensstijl en cultuur en dit was een extra reden om voor Nepal te kiezen. Maar natuurlijk zijn ze vanuit hun vakgebied  nieuwsgierig hoe de gezondheidszorg in Nepal functioneert. En vooral de verschillen tussen Nepal en België.

Gezondheidskamp op school

Zij zijn erg praktisch ingesteld en hebben een 3-daagse gezondheidscheck gehouden in CBIA, een school die wordt gerund door VSN. In totaal werden 200 leerlingen onderzocht. Lengte, gewicht, pols, ogen en borst werden door hen onderzocht. De check-up was erg systematisch en de studenten waren erg blij met deze opdracht. Want een geweldige manier om hun kennis te vergroten. Het gezondheidskamp bleek zeer succesvol en effectief te zijn.

Hun verdere plannen en planning

Omdat ze hier zijn voor hun medische stage gaan ze verder vrijwilligerswerk doen in het rehabilitatiecentrum HRDC in Banepa om de verslaafden te helpen. Ze zijn ook van plan om een mooie trektocht te maken. Een deel gaat de Poon Hill trek doen en een andere deel de Annapurna Base Camptrek.

Wij als VSN hopen dat hun reis naar Nepal memorabel zal zijn. Gezien hun positieve reacties over het land en de bewoners zal dit zeker geen probleem zijn. Wij wensen ze nog een geweldig verblijf in Nepal toe!

Prachtige ervaring zes studenten uit Belgie Prachtige ervaring zes studenten uit Belgie Prachtige ervaring zes studenten uit Belgie Prachtige ervaring zes studenten uit Belgie