Wie is Volunteer Society Nepal

VSN, is op gericht in 2004 tijdens het hoogtepunt van de Nepalese burgeroorlog. Nepalese ontwikkelingswerkers, sociale activisten, internationale en nationale vrijwilligers hebben samen het initiatief genomen de Nepalese samenleving te helpen door het verbeteren van onderwijs, gezondheidszorg en vrouwenrechten.

Wij zijn een niet-commerciële organisatie. Wij houden de overheadkosten zo laag mogelijk en dragen onze boodschap met name via mond-op-mond reclame uit. Nepal heeft deze hulp ontzettend hard nodig! Het land staat namelijk in de top 10 van de armste landen ter wereld. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens. Een groot gedeelte van de bevolking is analfabeet. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog lang niet aanwezig. En na de verschrikkelijk aardbeving kan Nepal de hulp nog beter gebruiken.

Onze projecten worden uitgevoerd en gecoördineerd door Nederlandse en andere internationale vrijwilligers in samenwerking met lokale Nepalezen.

Tej Shrestha is de oprichter van VSN. Hij is oorspronkelijk uit het gebied Solukhumbu in Oost-Nepal. Tej heeft meer dan 15 jaar ervaring in lokale en internationale hulporganisaties. Tej begon zijn carrière als een Nepalese taalinstructeur voor expat personeel van bedrijven zoals Language Training Institute en United Mission to Nepal. Tej werkte daarna als administratie en financieel medewerker bij de Britse liefdadigheid Global Action Nepal en als programmamanager bij het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC). Hij verliet het ICRC in 2008 om zich fulltime te concentreren op VSN. Hij richtte daarbij zelf de CBIA school op, nam het gehandicaptencentrum over en richtte hierna het Women Center op.

Ons team

Tej Shrestha

Tej Shrestha

Oprichter en Directeur
Gelu Sherpa

Gelu Sherpa

Manager- en Reisleider
Linda Ris

Linda Ris

2e Contactpersoon Nederland
Bishal Shrestha

Bishal Shrestha

Kantoor- en Vrijwilligersmanager
Umesh Shrestha

Umesh Shrestha

IT Manager
Shakti Lama

Shakti Lama

Taaltrainer en Reisleider
Anjeela Joshi

Anjeela Joshi

Office Manager
Rupa Shrestha

Rupa Shrestha

Finance Manager
Alphons Gerritsen

Alphons Gerritsen

Webdesigner
Ram Dai

Ram Dai

Chauffeur