Welke onkosten worden gemaakt

Tijdens jouw verblijf bieden wij een complete en verzorgde ervaring

  • Wij zorgen dat jij kan starten bij een goed georganiseerd lopend project. Je wordt de eerste dagen begeleid en je kan al jouw vragen stellen. Indien jouw project niet bevalt, bieden wij de mogelijkheid om te wisselen.
  • Als vrijwilligers verblijf je bij lokale gastgezinnen die wij trainen om adequaat te fungeren als gastgezin. Deze gastgezinnen worden als gastvrij, vriendelijk en zorgzaam ervaren. Zij zullen jouw veilige thuis haven zijn in de tijd dat jij in Nepal bent.
  • Wij willen dat jij veel waarde gaat toevoegen bij jouw project. Dit kan niet op een lege maag. Het gastgezin waar jij verblijft zorgt voor heerlijke maaltijden. Schroom ook niet om om een extra portie te vragen!
  • Zodra jij aankomt in Nepal bieden wij jou eerst een introductieperiode van 3/4 dagen. Wij bieden deze periode zodat jij adequaat van start kan gaan in een toch, vaak, vreemd land.
  • Wij begeleiden je tijdens jouw gehele periode in Nepal. Als jij een vraag hebt kan je bij ons terecht. Daarnaast halen we je van het vliegveld op.  Ook als jij vragen hebt over verdere reisplannen in Nepal assisteren wij jou. Wij willen dat jij maximaal van het prachtige land Nepal kan genieten.
  • Naast vrijwilligerswerk kan je Nepal ook prachtig ontdekken middels spectaculaire reizen. Wij helpen jou hier graag bij.

Niet inbegrepen in het Totaalpakket?

Om de kosten minimaal te houden is niet alles inbegrepen. Zodoende heb jij ook controle op de te maken kosten. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om een vliegticket aan te schaffen. Dit kan voor rond de €600,-/700,- geregeld worden. Houd de laatste aanbiedingen in de gaten via skyscanner. Tevens zul je een visum moeten aanschaffen. Let op: je paspoort moet minstens 6 maanden na je terugvlucht nog geldig zijn! Een visum kan je aanschaffen bij aankomst in Nepal. Je hoeft deze dus niet bij een ambassade of derde partij vooraf te kopen voor een meerprijs. Verder adviseren wij ook om vaccinaties te nemen. Dit is ook voor eigen rekening. Ten slotte heb je ook de controle om zelf te beslissen welke extra uitgave je nog wilt doen, bv aan souvenirs.

Duur van jouw Vrijwilligerswerkperiode Onkosten Vrijwilligerswerk
1 week € 300,-
2 weken € 500,-
3 weken € 600,-
4 weken € 700,-
5 weken € 760,-
6 weken € 820,-
8 weken € 940,-
Vanaf 6 weken, elke week extra € 60,-

Toeslagen

Voor bepaald vrijwilligerswerk rekenen wij extra toeslagen op  de standaard onkosten. Dit betreft vrijwilligerswerk buiten Kathmandu. Hier is levensonderhoud relatief duurder dan in de rest van Nepal. Om de gastgezinnen daarvoor te compenseren rekenen wij hier een toeslag. Tevens rekenen wij een toeslag voor het doen van een medische stage. Wij hebben dit afgesproken met het ziekenhuis, omdat de doktoren extra tijd moeten vrij maken om studenten adequaat te begeleiden.

  • Buiten Kathmandu: €32,- per locatie
  • Medische Stage Toeslag: €50,- per week

Wat doen wij met de inkomsten?

Om je een beeld te geven van wat wij doen met de betalingen die wij ontvangen van vrijwilligers kun je onderstaande staffel aanhouden. Helaas kent het belastingsysteem in Nepal geen voordelen voor vrijwilligersorganisaties.

Verdeling van inkomsten Deel
Introductieperiode 16%
Eten en Accomodatie Gastgezin 25%
Kantoor & Marketing 12%
Ondersteuning Projecten 19%
Kantoor 19%
Transport 9%
TOTAAL 100%