Doe vrijwilligerswerk door heel Nepal

Jij kan vrijwilligerswerk doen door heel Nepal. Onze projecten zijn door het hele land verspreid. Je kan jouw voorkeur aangeven en wij zoeken naar passend vrijwilligerswerk.

Kathmandu
Kathmandu is het centrum van Nepal. Kathmandu en de daarbij gelegen dorpen en steden worden de Kathmandu Vallei genoemd. In dit gebied is veel levendigheid en woont een groot gedeelte van de bevolking. Je zult hier internet cafés, allerlei keukens, spa’s en een bruisend nachtleven treffen. De faciliteiten in de huizen in Kathmandu zijn beter dan op het platteland. Kathmandu kan je in sommige gedeelten vergelijken met een westerse stad. Echter tegelijkertijd ligt het authentieke Nepal ook op steenworp afstand in de omringende dorpen.

Een voorbeeld van een plek waar je kan verblijven in de Kathmandu Vallei is Duwakot. Een mooie combinatie van het authentieke Nepal met de moderne stad op steenworp afstand. Het is mogelijk vanaf hier naar het onbeschrijflijke en adembenemende Nagarkot te wandelen om de Himalaya zonsopkomst te aanschouwen. Plekken waar je kan verblijven in de Kathmandu Vallei zijn onder andere:

  • Wijken in Kathmandu (bijvoorbeeld Bouddha, Jorpati, Pepsi Cola)
  • Duwakot
  • Dhulikhel
  • Banepa.

Klimaatinformatie Kathmandu

Pokhara

Pokhara is een prachtige plek in Nepal. Pokhara ligt bij een prachtig groot meer omgeven door magische bergen. Er zijn maar een paar plekken in deze wereld waar je de magie van de Himalaya gereflecteerd kan zien in het kalme en blauwe water van een meer. Pokhara is een welvarend stuk van Nepal. Je zult hier in de buitenwijken armoede treffen, maar in het centrum is er veel (westerse) bedrijvigheid. Pokhara ligt aan de voet van het Annapurna gebergte. Het is mogelijk om jouw vrijwilligerswerk te combineren met een trekking vanuit Pokhara. De (sanitaire) faciliteiten in Pokhara zijn zeer goed.
Een voordeel van een gastgezin in Pokhara is dat je puur Nepalees leven kan aanschouwen, maar dat je niet ver weg zit van overheerlijke pizza’s, grieks eten, aziatisch eten etc. Tevens kan je vanuit jouw gastgezin in Pokhara prachtige tochten maken.
Plekken waar je onder andere kan verblijven in Pokhara zijn diverse wijken:

  • Baidam
  • Nayagaun
  • Kundahar

Klimaatinformatie Pokhara

Hooggebergte

De Himalaya maken Nepal een uniek Aziatisch land. De Himalaya bestrijkt heel het noorden van Nepal en is 2500 km lang. In de Himalaya leven diverse etnische groepen, zoals de Sherpa, Bhutia, Kamai en Ray. Het is mogelijk om hier te verblijven bij de beroemde, gastvrije bergbewoners en je kan hier kennis maken met het pure en authentieke Nepal. Een verblijf in het hooggebergte van Nepal is voor diegenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring waarbij zij proeven aan het leven in de Himalaya. De (sanitaire) faciliteiten zullen hier minder zijn in vergelijking tot de stedelijke gebieden. De temperatuur ligt hier ook beduidend lager als in de meer zuidelijk gelegen gebieden in Nepal.
Een voorbeeld zou zijn om te verblijven in Salleri. Hier verblijf je in een stad aan de voet van de trektocht naar de Mount Everest Basecamp. Je leeft hier het leven van de bergbewoners van Nepal.
Je kunt in het hooggebergte onder andere verblijven in:

  • Salleri
  • Charikot
  • Garma

Klimaatinformatie Hooggebergte 

Tropen

Naast de omvangrijke bergachtige gebieden in Nepal kan je ook vrijwilligerswerk doen in het tropische zuiden van Nepal.De tropen zijn het productiecentrum voor heel Nepal. Deze vruchtbare landen worden op allerlei wijzen geëxploiteerd door de lokale bevolking. Voor de echte dierenliefhebbers is dit de ideale bestemming! Je kan hier vrijwilligerswerk ondernemen in een omgeving omringd met neushoorns, Bengaalse tijgers en Aziatische olifanten. De temperatuur is hier significant hoger in vergelijking tot andere delen in Nepal. Als je vrijwilligerswerk wil doen in het tropisch gebied in de zomer kan je je voorbereiden op temperaturen van 40 graden. De (sanitaire) faciliteiten in dit gedeelte van Nepal zijn gemiddeld. Bij veel gezinnen hebben wij hier goede (sanitaire) faciliteiten geregeld.
Een voorbeeld om vrijwilligerswerk te doen zou zijn in Sauraha. Sauraha is een dorpje afgelegen van het toeristische hart van Chitwan. Je bevind je hier tussen de lokale Nepalesen. Echter wanneer jij snakt naar wat westerse luxe kun je het toeristische hart intrekken om daar je behoefte te bevredigen.

Klimaatinformatie Tropen

Sfeer Impressies