Klooster, een plaats voor vrijwilligerswerk en plezier

Klooster, een plaats voor vrijwilligerswerk en plezier

Klooster, een plaats voor vrijwilligerswerk en plezier Klooster, een plaats voor vrijwilligerswerk en plezier Klooster, een plaats voor vrijwilligerswerk en plezierNepal trekt veel toeristen vooral door de rijkdom aan cultuur, religies en tradities. Als iemand geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk en ook plezier wil hebben dan is meewerken in het Klooster altijd een prima keus. Het Klooster dient als een Thuis voor veel monniken die hun leven wijden aan de studie van de religie en om hier in te preken. Om een ​​zuivere monnik te zijn, is strikte discipline vereist en vergt dit veel opoffering.

Onlangs was Chad Zemel uit de VS via VSN als vrijwilliger  werkzaam in het Witte Klooster in Boudha. Hij was erg blij om onderdeel te zijn van het klooster. Hij gaf ongeveer vijftig monniken gedurende twee uur per dag Engelse les.Hij zei: “Ik vond het geweldig om met de monniken samen te werken en hen te onderwijzen.” Het was zijn eerste ervaring is en hij heeft er enorm van genoten.

Chad’s  mening over Nepal en Volunteer Society Nepal

Chad:  “Ik ben het hele team van VSN erg dankbaar dat ze me een gelegenheid hebben gegeven om vrijwilligerswerk te doen in het klooster”. Ook over het gastgezin dat hij via VSN toegewezen kreeg, is hij zeer positief. “Het gastgezin is zowel erg zorgzaam, vrolijk en behulpzaam”. Hij is ook onder de indruk van het Nepalees eten dat wordt geserveerd in het gastgezin. Hij ging op een trektocht naar Poon Hill en bracht met veel plezier een deel van zijn tijd daar door. Hij was erg gefascineerd door de natuurlijke schoonheid, prachtige landschappen en het helpende karakter van de mensen daar.

Aanbevelingen

Vrijwilligers die een geweldige tijd willen hebben adviseert hij om zich bij het klooster te voegen en de monniken te onderwijzen. Voorbereidingen zijn niet nodig. Wat Engels spreken is wel handig. Met een open houding kom je een heel eind en het welkom door de monniken geeft veel vertrouwen. Het enige wat je hoeft te doen is je vrij te voelen om te vragen wat je wilt vragen. Het team van de VSN is er altijd om je te helpen en te ondersteunen. Waar praktisch mogelijk biedt VSN de beste service om deze ervaring onvergetelijk te maken. Aan de ene kant kan men Engelse taal doceren in ruil daarvoor kennis opdoen over de Boeddhistische cultuur. Je kunt de monniken ook vragen stellen over hun levensstijl en ook over de meditatietechnieken. Een echte win-/winsituatie dus voor vrijwilligers en monniken!

Kijk voor meer informatie over VSN Nepal en projecten op www.vrijwilligerswerknepal.eu.