Je bent nooit te oud om vrijwilligerswerk te doen!

Je bent nooit te oud om vrijwilligerswerk te doen!

Er is geen barrière voor leeftijdsgroepen als het gaat om vrijwilligerswerk in Nepal. VSN heeft plek voor elke leeftijdsgroep en juicht het toe dat juist deze vrijwilligers soms zorgen voor geweldige veranderingen. VSN heeft zijn eigen projecten en de vrijwilligers worden op basis van interesses geplaatst op een project. Onlangs deed de 69-jarige vrijwilliger, Wendy uit Chicago (VS) vrijwilligerswerk via VSN. Ze wilde graag vrouwen en kinderen helpen. Wendy is een week in Nepal geweest en gewerkt in het Vrouwencentrum. Maar ook hielp ze jongere kinderen van de CBIA school. Ze was erg onder de indruk van het werk van VSN speciaal  in het versterken van vrouwen.Je bent nooit te oud om vrijwilligerswerk te doen! Je bent nooit te oud om vrijwilligerswerk te doen!

Haar mening over VSN

Ze zei: “Ik vond de website van VSN echt indrukwekkend en informatief, waar ik alle details over projecten en wat VSN precies doet, kon krijgen.” Daarom besloot ze via VSN vrijwilligerswerk te gaan doen in Nepal. Ze is zeer positief ten opzichte van wat VSN doet. Ze heeft ook nieuwe ideeën gelanceerd over Engels onderwijs  in het Vrouwencentrum. Dit zal alle vrouwen in het Vrouwencentrum nog meer stimuleren om verder te werken aan hun ontwikkeling.

Over Nepal

Ze heeft vooraf veel onderzoek naar Nepal gedaan. Daarna maakte ze een plan voor haar vrijwilligerswerk. Ze zei: “Ik ben erg onder de indruk van de geweldige cultuur van Nepal”. Het religieuze aspect en de gastvrijheid samen met de zorgzame aard van Nepalese bewoners zijn onderdeel van haar mooiste ervaringen. De manier waarop senioren jongeren behandelen en jongeren senioren dragen bij aan deze positieve beeldvorming.

Voor VSN is dit niet de eerste ervaring met ouderen. Zo hebben we de 68-jarige Rod uit Engeland gehad. Maar veel meer ouderen die na hun pensioen hun beste beentje willen voorzetten. De geweldige ervaring die deze mensen meebrengen gebruikt VSN in het voordeel van iedereen. En hun waardevolle suggesties motiveren ons om nog harder ons best te doen om vrijwilligerswerk tot een succes te maken. Het team van VSN verwelkomt graag oudere vrijwilligers omdat ze zo waardevol zijn in het delen van hun kennis en ervaring.

Voor meer info: kijk op www.vrijwilligerswerknepal.eu