Wat gaat de koffer in…

Eigenlijk is een koffer helemaal niet zo handig. De stoepen zijn hier bijvoorbeeld vaak kapot of ze zijn er helemaal niet waardoor een rolkoffer niet optimaal is. Veel vrijwilligers nemen rugzakken mee, wat tevens heel handig is als je een trekking wilt gaan doen. Dus als eerste tip: een rugzak!

Makkelijk aan en uit te trekken schoenen
Het is hier niet gebruikelijk om met schoenen aan een huis binnen te gaan. De schoenen gaan voor de voordeur uit. Instappers zijn dan ideaal, het bespaard je regelmatig veters strikken.

Slippers
Veel mensen lopen hier op slippers. Lekker luchtig als het warm is en gemakkelijk voor als het regent. Ook in huis is het fijn om slippers bij je te hebben. Voor las je gaat douchen bijvoorbeeld.

Diarree pilletjes

Als je een goed oplet met eten en regelmatig je handen wast is de kans aanwezig dat je de welbekende buikkrampen kan ontlopen maar de meeste vrijwilligers hebben toch wel eens een rommelende buik. Eenvoudige pilletjes kunnen dan uitkomst bieden. Al is onze ervaring dat cola en zoute chips ook wonderen kunnen doen.

Laken slaapzak
Zeker wanneer je een trekking wilt gaan doen is het meenemen van een lakenzak wel zo handig. Dit zijn eenvoudige zakken van of katoen of zijde welke je bij de Decathlon kunt kopen. Vaak is er alleen een deken beschikbaar, welke niet na elke bezoeker gewassen wordt.

Batterypack
Als je niet in de steden Pokhara en Kathmandu verblijft kan het wel eens voorkomen dat er een electricity cut is. Ook in het gebergte zijn ze vaak zuinig met electriciteit. Om je telefoon dan wel computer op te kunnen laden is een externe oplader praktisch.

Fototoestel
Zeker meenemen! Er gebeurt van alles op straat wat de moeite waard is om vast te leggen.

Poncho in regenseizoen
Het weegt weinig en het is erg handig voor als je een bui treft.

Om hier aan te schaffen: sim kaart
Zeker wanneer je wat langer blijft is het handig om een Nepalese sim kaart aan te schaffen. Deze kun je vaak in je eigen telefoon plaatsen zonder dat je je whatapp-contacten kwijt bent. Het voordeel is dat je ons (het team) makkelijk kunt bellen maar ook dat je locaties kunt pinnen in Google maps. De wijken lijken nogal op elkaar en niet iedereen kan alle namen even goed onthouden. Zo vind je makkelijker je weg.