Groepsreis Nepal Zomer

Ga mee met onze Groepsreis Nepal Zomer Met dit programma ervaar je de perfecte mix van het verkennen van Nepal plus vrijwilligerswerk. Verken de stad Kathmandu en Pokhara, de bergstad aan het meer. Ga op een jeepsafari in de jungles van Chitwan. Geef jouw hulp en kennis terug aan Nepal door te helpen bij één van onze prachtige vrijwilligersprojecten.

Groepsreis Nepal Zomer in Juli en Augustus:

Deze zomer organiseren we twee groepsreizen. Eén in de maand juli en één in de maand augustus. Als je samen met een groep andere enthousiaste vrijwilligers en avonturiers het avontuur aan wilt gaan, dan is dit je kans!

De data van onze twee zomerprogramma’s:

 • De groepsreis van juli begint op 6 juli 2020. Je kunt op 4 of 5 juli aankomen.
 • De groepsreis van augustus begint op 3 augustus 2020. Je kunt op 1 of 2 augustus aankomen.

Groepsreis Details:

We hebben een speciaal programma gemaakt vol met leuke extra’s voor deze zomer. Bijvoorbeeld een kook workshop bij het vrouwencentrum en een verblijf in een klooster. Het programma is ontworpen om je Nepal op de best mogelijke manier te laten ervaren, waarbij je een impact maakt door vrijwilligerswerk te doen.

Introductie: Taal en Cultuur:

De eerste dagen leren we elkaar kennen door ‘s ochtends taallessen te volgen. ‘S Middags touren we door de Kathmandu-vallei, met al zijn UNESCO-werelderfgoedlocaties. In deze periode gaan we ook samen met de Nepalese dames van het vrouwencentrum een kookworkshop doen.

Tour:

Vervolgens nemen we je mee naar de fantastische meer- en bergstad Pokhara, waar we varen op het meer, genieten van de geweldige uitzichten en een wandeling maken naar de beroemde Peace Pagoda. We vervolgen onze reis naar het zuiden naar Chitwan om een ​​National Wildlife Jungle Park te verkennen. Chitwan is beroemd om zijn unieke dieren in het wild die je kunt spotten, zoals neushoorns, olifanten en misschien zelfs tijgers!

Vrijwilligerswerk:

Na het verkennen van Nepal reizen we terug naar Kathmandu waar je je tijd kunt beginnen met vrijwilligerswerk in een van onze vrijwilligersprojecten:

 • Engelse les, sportles of IT les geven in een van onze kloosters
 • Engelse les, sportles of IT les geven op scholen
 • Huiswerkbegeleiding en activiteitenorganisator zijn in een kinderdagverblijf
 • Het helpen van kinderen met een verstandelijke beperking in het gehandicaptencentrum
 • Werk met vrouwengroepen, geef Engels of geef workshops, organiseer filmmiddagen.
 • Neem deel aan kleine bouw en constructie projecten.

Weekendtrips:

Tijdens de weekenden van je vrijwilligerswerk zullen we overnachten in een beroemd klooster niet ver van Kathmandu. Hier zullen we ontbijten met de monniken, hun meditatie- en zangsessies bijwonen en de fantastische omgeving verkennen.

Wat Zijn de Kosten?

Dit groepsprogramma wordt deze zomer aangeboden voor de speciale prijs van 775 euro voor een programma van 3 weken. We vragen 875 euro voor als je een extra week vrijwilligerswerk wilt doen (4 weken programma).

Wat is Inbegrepen?

 • Eten en accommodatie (ontbijt en diner) vanaf het moment van landen op de luchthaven tot de laatste dag van je reis
 • Cultuur en taal training
 • Sightseeing met behulp van een gids
 • Verblijf bij goed getrainde gastgezinnen
 • 24-uurs beschikbaarheid van VSN Nepal-personeel voor noodgevallen
 • Luchthaven ophalen en afzetten
 • Ondersteuning bij het boeken van verdere reizen in Nepal
 • 15 nachten bij een gastgezin in Kathmandu
 • 1 nacht bij een klooster in Kathmandu
 • 3 nachten in een toeristisch hotel in Pokhara
 • 2 nachten in een lodge in Chitwan
 • 3-daags bezoek aan Chitwan National Park inclusief jeepsafari, kanosafari, bezoek aan het olifantencentrum en badderen met olifanten, vogels kijken en een junglewalk.
 • Ontbijt tijdens verblijf in Pokhara
 • Bezoek rond Pokhara, Sarangkot-tour inclusief wandeling
 • Volpension tijdens verblijf in Chitwan
 • Afscheidsdiner
 • Excursie naar Swoyambhunath (aaptempel), Pashupatinath & Bhaktapur
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies en rondleidingen.
 • Kookworkshop bij het vrouwencentrum

Ga je mee op avontuur? Geef je hier op!

De locaties van de projecten zijn beschikbaar in de volgende mooie plaatsen:

Kathmandu Valley

De Kathmandu vallei ligt in het kruispunt van De Kathmandu-vallei ligt in het midden van oude beschavingen van Azië en heeft minstens 130 belangrijke monumenten, waaronder verschillende bedevaartsoorden voor hindoes en boeddhisten. De steden Kathmandu, Patan, Bhaktapur, Kirtipur en Chobhar bevinden zich in deze vallei en elk toont uitstekende voorbeelden van Newarse kunst en architectuur. De vallei is het culturele en politieke centrum van Nepal, maar ook een menging van tradities en verschillende Nepalezen met verschillende gebruiken.

Himalayan Region - Salleri

Salleri is een kleine stad in de Himalaya die dienst doet als hoofdkwartier van het district Solukhumbu. In Salleri kun u lesgeven op scholen, Engelse les geven in een klooster, werken in een gezondheidskliniek of werken in de bouw. Het is alles wat je je kunt voorstellen van het Everest-gebergte: prachtige landschappen, heuvels bezaaid met dorpjes, een levendige weekendbazaar, een Tibetaans kamp en vele spectaculaire boeddhistische kloosters. Onlangs is er een weg verbonden met Salleri en vanuit Kathmandu rijden regelmatig jeepdiensten, die ongeveer 10 uur duren. De dichtstbijzijnde landingsbaan is in Phaplu, ongeveer 20 minuten bergopwaarts lopen vanaf Salleri. Accommodatie en eten zijn bij het lokale gastgezin met een gedeelde badkamer en een squat toilet, maar met stromend water. Er is nu ook basis internet in het dorp.

Pokhara and Kaskikot

De Pokhara-vallei ligt in het centrum van Nepal en wordt gedomineerd door de toppen van het Annapurna-gebergte. De stad Pokhara (913 meter), ligt op slechts vijftig kilometer van Annapurna 1 (8.091 meter), en de scherpe daling van zesduizend meter binnen de korte afstand van slechts negenentwintig kilometer geeft de regio. Het staat bekend om het vredige Phewa-meer en het prachtige. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar je wakker kunt worden om de machtige Himalaya (Pokhara) weerspiegeld te zien in het kalme water van een meer, omringd door weelderige groene terrasvormige heuvels. De ansichtkaartbestemming Nepal geeft je een goede mix van stadscomfort en landelijke schoonheid: er zijn veel leuke restaurants en bars verspreid langs de Lakeside en net buiten Pokhara zijn de meest verbazingwekkende wandelroutes. Er zijn ook tal van avontuurlijke sporten te beoefenen, zoals mountainbiken, paragliden en bungyjumpen.

Waarom betalen voor vrijwilligerswerk?

U hebt het uzelf vast weleens afgevraagd. U biedt uw diensten immers gratis aan... en moet u daarbovenop betalen? Hoe belachelijk is dat?? De vraag die men zich echter moet stellen is: "Waar betaal ik voor?" In de volgende punten zullen we licht werpen op deze vraag en hopelijk hebben we antwoord gegeven op alle misvattingen die veel mensen hebben over vrijwilligerswerk. Als potentiële stagiair/vrijwilliger moet u begrijpen dat hieronder een lijst met redenen is waarom een programmavergoeding vereist is.

1. Ophalen en brengen van en naar de luchthaven

Nadat u de halve wereld hebt rondgereisd naar een land dat u nog nooit hebt bezocht, zal er iemand moeten zijn die u op het vliegveld zal begroeten. Die vervolgens uw tas pakt en u wegbrengt in een auto. Als het tijd is om te vertrekken, heeft u iemand nodig die u wil helpen uw koffers terug naar het vliegveld te sjouwen en u uit te zwaaien.

2. Logistiek

Het moeilijkste deel van het oppakken van uw leven in een ander land is alle logistiek die erbij komt kijken. Van het vinden van een plek om te wonen tot het verkrijgen van de perfecte vrijwilligersplaatsing. De details zijn veel gemakkelijker te bereiken als u een local hebt om u te begeleiden of voor u te zorgen - die natuurlijk een inkomen nodig heeft. Daarnaast hebben we ons eigen project ontwikkeld om onze vrijwilligers te plaatsen. Ook hebben we relaties ontwikkeld met veel scholen, ziekenhuizen en weeshuizen in alle delen van Nepal, waar we u kunnen plaatsen. En naartoe kunnen brengen.

3. Taal en oriëntatie

Als vrijwilliger kunt u heel nuttig zijn. Het kost echter tijd om niet alleen uw rol te begrijpen, maar ook hoe uw stageorganisatie werkt. Evenals de lokale culturele gebruiken en etiquette. Daarom zijn oriëntatie en trainingen een cruciaal onderdeel van elk verantwoordelijk vrijwilligersprogramma. De oriëntatie omvat taaltraining of culturele oriëntatie door onze medewerkers. De vergoedingen die u betaalt, zullen ons helpen onze trainingsprogramma's te ontwikkelen en kwaliteitsmensen in te huren om ze uit te voeren.

4. Eten & Accommodatie

We rekenen niet alleen kosten aan voor het opzetten van uw accommodatie, maar nemen ook de kosten van levensonderhoud op in uw programmakosten. Het programma dat we bij een gastgezin regelen zal ervoor zorgen dat uw maaltijden voor u worden gekookt. Dit zal vooraf in rekening worden gebracht.

5. Hulp in het land

Misschien is de plaatsing niet alles wat u had gehoopt. Of u hebt hulp nodig bij het oplossen van een bankprobleem, het verlengen van een visum of het opsporen van een arts die Engels spreekt. Het kan van onschatbare waarde zijn om met organisaties in het land om te gaan om te helpen met problemen die zich onvermijdelijk voordoen. Vooral als je de lokale taal niet vloeiend spreekt. We weten welke artsen u moet bezoeken als u ziek bent, waar/hoe u het beste een buskaartje kunt kopen, hoe u kunt voorkomen dat je wordt opgelicht en nog veel meer! Bovendien staan we de hele dag voor u klaar, dus als er zich in het weekend of 's nachts een noodgeval voordoet, staan we altijd voor u klaar om te bellen. We houden ook contact met familieleden als het onwaarschijnlijke gebeurt en u het land moet worden geëvacueerd of ernstig ziek wordt. Voor mensen met bezorgde ouders is de gemoedsrust misschien het geld waard!

6. Programmatische ondersteuning en continuïteit

We rekenen niet alleen kosten aan voor het opzetten van uw accommodatie, maar nemen ook de kosten van levensonderhoud op in uw programmakosten. Het programma dat we bij een gastgezin regelen, er zullen maaltijden worden gekookt door het gastgezin, deze zullen van tevoren in rekening worden gebracht.

7. Uitstapjes en excursies

Wij bieden u de mogelijkheid om reizen te kiezen van een breed scala; vrijwilligerswerk, trekking, tours, raften, bergbeklimmen, junglesafari, homestay-programma inclusief reizen naar Tibet en India om de unieke schoonheid van de Himalaya-regio te ervaren. Om te genieten van de gebruiken en voedsel van de diverse mensen die Nepal thuis noemen. Om onder de indruk te zijn van de bergen, rivieren, meren, bossen, jungle en oude steden en om de reis van uw leven te hebben. Dit is een geweldige manier om het land te zien zonder verantwoordelijk te zijn voor de logistiek. Bovendien krijgt u zo de kans om uw medevrijwilligers en lokale medewerkers beter te leren kennen. Opmerking: in sommige gevallen kunt u rechtstreeks voor de organisatie werken die vrijwilligers nodig heeft en kan er een vrijwilligersprogramma zijn tegen een kleine vergoeding. Deze organisaties kunnen lokaal of internationaal zijn. Hun sollicitatieprocedure verschilt over het algemeen van die van onze organisatie. Omdat het meer is afgestemd op hun eisen en behoeften en minder op die van de vrijwilligers. Maar houd er rekening mee dat ze meestal niet in staat of niet bereid zijn om bovengenoemde logistiek en ondersteuning te bieden. Zoals het regelen van huisvesting, oriëntatie, sight-seeing, taallessen, visumbijstand, 24/7 ondersteuning en sociale en culturele activiteiten enz.

Wat is Inbegrepen:

 • accommodatie
 • maaltijden (ontbijt en diner)
 • survival nepalees taalles
 • e-mail en telefonische ondersteuning
 • vrijwilligers handboek
 • 24-uurs noodhulp
 • toegewijd VSN-project en reismentor
 • regelmatige programma-inspectie
 • ontwikkelingsprogramma voor vrouwen
 • beurzen voor studenten met een laag inkomen

Wat is Uitgesloten:

 • vluchten naar Kathmandu
 • visum kosten
 • reis- en ziektekostenverzekering
 • binnenlandse vluchtkosten
 • transportkosten voor de vrijwilligers die buiten de Kathmandu-vallei willen werken
 • diversen zoals persoonlijke spullen, extra drankjes en entertainment
 • persoonlijke reizen en bezienswaardigheden
 • transportservice tijdens weekendreizen