FAQ

1. Hoe veilig is het om vrijwilligerswerk te doen in Nepal?

Wij kunnen je garanderen dat het heel veilig is om in Nepal vrijwilligerswerk te doen. Pakweg 10 jaar geleden zouden wij dit niet hebben kunnen garanderen, maar vandaag te dag is het bescheiden Nepal zeer veilig. Het aantal reizigers dat naar Nepal toekomt is de afgelopen jaar dan ook alleen maar toe genomen. De laatste jaren hadden we jaarlijks 500 vrijwilligers. Geen van hen alle voelden zich onveilig.


2. Hebben jullie voorzorgmaatregelen om ziektes bij de vrijwilligers te voorkomen?

Ten eerste is het belangrijk dat jijzelf  de nodige voorzorgmaatregelen treft door middel van de nodige vaccinaties en eventueel door bepaalde medicatie mee te nemen. In Nepal doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat jij in een zo goed mogelijk hygiënische omgeving verkeert. Zo instrueren wij onze gastgezinnen over hoe zij met voeding om moeten gaan. Echter is in heel Nepal kraanwater niet drinkbaar. Het is dan ook erg belangrijk om altijd mineraal water of gekookt (en gefilterd) water te drinken. Je zult dan ook geen kraanwater krijgen bij jouw gastgezin. Ondanks de getrokken voorzorgsmaatregelingen  blijft het natuurlijk mogelijk dat je diarree of andere virale infecties krijgt. Wij willen je dan ook bewust maken van het feit dat persoonlijk hygiëne bijzonder  belangrijk is in Nepal. Was dus altijd goed je handen en volg de tips die wij geven betreffend hygiëne.


3. Zijn medische middelen aanwezig op een vrijwilligersplek?

Het is mogelijk om op elke bestemming basis medische verzorging te krijgen. Echter wanneer je speciale medicatie gebruikt raden wij aan om een voorraadje mee te nemen voor noodgevallen.