Geweldig!

Geweldig!

Als contactpersoon van VSN Nepal krijg je soms ineens een mail waar je erg blij van wordt. Maar ook stil. Dat begint dan zo:

“Ik ben Guido Van Briel uit Belgisch-Limburgse Wijchmaal, deelgemeente van het stadje Peer. In april 2015 waren er in Nepal zware aardbevingen met 9000 doden als gevolg en vele dorpen werden totaal verwoest. Enkele maanden later ging ik voor de eerste keer naar India en Nepal. Ik heb er de ellende gezien. Van de wereldwijde donoracties was helaas amper iets te merken. “

En dat gaat verder met:

“In Wijchmaal richtte ik, samen met 3 andere Wijchmalenaren, de vereniging “Namaste Nepal” op. Het zijn: ondergetekende, Stephan Daniëls, Ronnie Vanhout en Filip Froyen  De vereniging kreeg erkenning vanwege de Mondiale Raad van de stad Peer en van het Internationaal Comité-Limburg.

We organiseerden een spagetthiavond, een steunavond en op de lekkerbekkenmarkt van Peer hielden we een drankstandje open. Met her en der nog wat kleinere acties en mede dankzij extra giften beschikten we over een mooie som van 2500 euro. We bezochten dus in 2016 datzelfde schooltje in Katunje, betaalden de studies van een student (Suraz Karki) en kochten 44 winterjasjes voor de kinderen van een tehuis in Pharping.”

En dan nu in 2018:

“Collega Filip Froyen werkte in het recente verleden reeds mee met VSN bij de heropbouw van een schooltje in Salleri. Dit is een Nepalese vrijwilligersorganisatie en staat voor ‘Volunteer Society Nepal’. Deze organisatie helpt o.a. de minderbedeelden in het land.

Zoals u kunt lezen: wij willen ook uw vrijwilligersorganisatie helpen. Graag wil ‘Namaste Nepal’ €2000 schenken aan VSN. Van Filip heb begrepen dat dit bijv. het project “children with intellectuel physical disability” zou kunnen zijn. Uiteraard staan wij hier volledig achter. Ondergetekende en collega Stephan komen van 17-10 t/m 7-11 naar Kathmandu. Wij zullen landen op 18-10 in de vroege ochtend.”

 

Kijk en dat is toch geweldig. Vier mannen die door eigen ervaringen in Nepal meer willen doen en allerlei activiteiten opzetten om Nepal en de bewoners te helpen. Wij als VSN zullen de mannen een warm welkom heten. Bij voorbaat bedankt voor deze prachtige gift. En het zal zeker ten goede komen aan bovengenoemd project.

Geweldig! Geweldig!