Geweldig initiatief voor de  studenten van de AIMS-school

Geweldig initiatief voor de  studenten van de AIMS-school

Thabke Dorje uit Australië heeft “AIMS SCHORLARSHIP PROPOSAL” ingesteld voor de studenten van de AIMS-school. De donatie vindt plaats via een trust genaamd “ROSEMARY BRUCE MEMORIAL TRUST”. Geweldig initiatief voor de  studenten van de AIMS-school

Geweldig initiatief voor de  studenten van de AIMS-school Geweldig initiatief voor de  studenten van de AIMS-schoolDeze trust heeft hij opgericht ter herinnering aan zijn moeder. Eerder heeft deze trust geholpen bij de bouw van het vrouwencentrum. Het geld wordt jaarlijks via VSN aan de school toegekend. Aan het begin van het nieuwe academische jaar krijgen studenten een beurs toegekend. Het belangrijkste doel van dit voorstel is om studenten te motiveren om zowel academisch als persoonlijk hogere normen te bereiken. Het is ook bedoeld om de AIMS-school binnen de gemeenschap te promoten door stafleden van het hoogste kaliber naar de school te halen.

 

Criteria voor de beurs

Elk jaar krijgen drie studenten een beurs toegekend op basis van de evaluatie van hun academische prestaties, regelmatige aanwezigheid en hun karakter. De studenten worden uitgekozen door het schoolpersoneel. Ter gelegenheid van de ouderdag op 20 januari 2018 overhandigde Dave het bedrag van de beurs aan de drie uitmuntende studenten van de school.

 

Ervaringen uit het verleden

Eerder werkte Thabke als een Engelse en een wetenschappelijke leraar op dezelfde school. Hij had een lifechanging ervaring terwijl hij daar werkte. Dit is zijn 2e bezoek aan Nepal en hij is erg enthousiast om weer deel uit te maken van de school.