Gastgezin van VSN

Gastgezin van VSN

Wonen in een typisch Nepali gastgezin
Ben je van plan om Nepal te bezoeken en dan ook vrijwilligerswerk te doen? En heb je ook zin om  prachtige herinneringen te maken tijdens je verblijf in Nepal? Ben je enthousiast om te leven in een typisch Nepalees gezin en ook om te genieten van de lokale culturen en tradities? Maar ben je soms ook bezorgd over de accommodatie en het eten? 
Dan is VSN het beste antwoord om nieuwsgierigheid te bevredigen en je gerust te stellen. Want naast het aanbieden van vrijwilligerswerk vind VSN het erg belangrijk om gastvrije gastgezinnen te zoeken die vrijwilligerswerk een thuis bieden voor de periode dat ze in Nepal zijn. En je komt in aanraking met de lokale cultuur en veel festivals.

Gastgezin van VSN

Kabita’s gastgezin:
Hier is een korte beschrijving van een typisch gastgezin. En een favoriet onder vele vrijwilligers gerund door Kabita sinds 2013. 
Kabita heeft haar huis in de wijk Pepsi cola en heeft erg goede faciliteiten voor de vrijwilligers. Ze is een zeer liefdevolle, zorgzame vrouw en een hardwerkende moeder. Ze kookt heerlijk en verder vinden de vrijwilligers haar zorg voor anderen erg fijn. Ze is zeer toegewijd om de vrijwilligers de beste faciliteiten te bieden. Faciliteiten zijn gratis wifi en warm watervoorzieningen. Naast het geweldige eten dat ze serveert. Er zijn twee slaapkamers en een salon waar vrijwilligers samen tijd door kunnen brengen om elkaar zo beter te leren kennen. Kabita heeft ook veel zorg voor hygiëne en levensmiddelen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, pasta, eieren, noedels,enzovoort. Terwijl de vrijwilligers ‘s avonds een daal bhat krijgen met verschillende groenten en kerrie. Ze probeert dagelijks een andere smaak toe te voegen aan het eten.

Gastgezin van VSN
Gastgezin van VSN

Haar ervaringen
Ik ben zeer tevreden dat ik thuis mijn brood kan verdienen. Het is zinvol werken ik heb zo ook inkomsten. Ik ben meer zelfstandig en slaag er zo in om mij helemaal zelf te redden. Ik heb tot nu toe altijd positieve feedback ontvangen van de vrijwilligers. Dat doet mij goed en daagt mij uit om het beste uit mezelf te halen. Mijn gezinsleden zijn ook erg blij met mijn werk voor VSN en ik voel me erg gezegend om hen zo ook een beter leven te geven. Ik ben al erg gewend aan vrijwilligers en voel me in het laagseizoen al eenzaam als ze er niet of bijna niet zijn. Al met al ben ik erg blij en tevreden met mijn werk. De positieve reacties van de vrijwilligers moedigen me steeds aan om blijvend het beste uit mezelf te halen.

Ervaringen van een vrijwilliger
Vrijwilliger Kristin heeft  ongeveer 2 maanden bij Kabita verbleven. Ze bleef voor een maand en heeft toen een track gedaan. Na  de track is ze weer bij Kabita teruggekeerd. Ze is erg blij en opgewekt om deel uit te maken van deze geweldige familie. “Ik ben zeer tevreden met het gastgezin, de manier waarop ze voor ons zorgen en ons het gevoel te geven dat we onderdeel zijn van de familie”, zegt Kristin. “Wij delen dezelfde keuken en dat is geweldig want zo kun je ook je eigen voedsel klaarmaken. We vieren ook de festivals samen met de familie. De grootste festivals van hindoes, Dashain en Tihar,  gaven veel vreugde en plezier. De vrijwilligers leren elkaar beter kennen door dat ze samen tijd doorbrengen en dat is geweldig. Ik ben VSN erg dankbaar dat ze me de kansgaven om bij zo’n vriendelijke en zorgzame familie te verblijven.”
Dus Kabita is een ideale plek voor vrijwilligers. Mocht je geinteresseerd zijn in vrijwilligerswerk neem dan contact met ons op. We kijken naar je wensen en zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke ervaring hebt die ook nog zinvol is.

Gastgezin van VSN