Een visum… Tja… Ook in Nepal heb je die nodig om het land te betreden. Een visum is makkelijk aan te vragen, dit kan zelfs gewoon op de luchthaven in Kathmandu maar één ding is belangrijk te weten:

Je visum mag niet ouder zijn dan zes maanden voordat je Nepal binnenkomt. En je paspoort moet tenminste nog 6 maanden na je vertrekvlucht uit Nepal geldig zijn. 

Mensen uit Nepal zijn hele warme hartelijke mensen, maar deze administratieve stap moet ook in Nepal gezet worden. Geen zorgen echter. Het verkrijgen van een visum in Nepal is verre van ingewikkeld. “Een kind kan de was doen!”

Op vele plekken zul je lezen dat wordt aangeraden om een visum van tevoren op te vragen bij het consulaat in Nederland. Een reden hiervoor is dat je zodoende zeker bent van jouw visum voor Nepal als je het vliegtuig uitstapt. Het kan bijvoorbeeld het geval zijn dat het druk bij de douane is of dat je langer moet wachten. Onze vrijwilligers in het verleden en wijzelf hebben dit niet zo ervaren

Wij adviseren om een visum aan te schaffen bij aankomst in Nepal. Met een simpelweg ingevuld formulier (thuis of op het vliegveld) kan je direct jouw visum ophalen bij een van de meerdere douane posten. Het is wel zo handig om minimaal twee pasfoto’s van thuis mee te nemen. Dit versnelt en vergemakkelijkt het gehele proces. Door op DEZE LINK te klikken kan je het visum formulier downloaden. Een tip is om deze ingevuld mee te nemen.

Een van de in te vullen velden betreft jouw adres in Nepal. Aangezien Nepal geen geavanceerd adressenbestand heeft worden vaak wijken of hotelnamen opgegeven om aan te geven waar jij verblijft. Wanneer je vrijwilligerswerk doet met VSN kan je aangeven dat je verblijft in de wijk Pepsi Cola in Kathmandu. Op het vliegveld is het mogelijk om verschillende redenen van bezoek aan te geven. Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen dien je toerisme als reden van verblijf op te geven.

De kosten voor een visum op het vliegveld zijn:

  • Voor 15 dagen – $ 30,-
  • Voor 30 dagen – $ 50,-
  • Voor 90 dagen $ 125,-

Je kan op het vliegveld met euro’s, dollars of Nepali Roepie betalen

Je kan voor de veiligheid ook een visum aanschaffen bij het consulaat voor:

  • Voor 15 dagen – € 50,-
  • Voor 30 dagen – € 75,-
  • Voor 90 dagen – € 140,-

Voor wat betreft het verkrijgen van een visum via het consulaat kun je terecht op DEZE WEBSITE. Het adres van het consulaat is Herengracht 562, 1017 CH Amsterdam. Je kan het uiteraard ook telefonisch bereiken op 020-6241530. Of je kan hen een mail sturen; consulate@nepal.nl