Bouwen!!

Bouwen!!

Bouwen!! Bouwen!! Bouwen!!Doel van CBIA, één van de projecten van de Volunteer Society Nepal, is het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs aan alle studenten en ook te voldoen aan de eisen die gesteld worden. De school heeft een goede infrastructuur met goed uitgeruste klaslokalen. Maar als gevolg van het toenemende aantal studenten, is er nu al een tekort aan klassen.
Daarom is CBIA begonnen met de bouw van twee klassen en een uitbreiding van het podium voor het ochtend appel. De bouw is net gestart en wordt zo snel mogelijk voltooid.

Vrijwilligerswerk in de bouw

Vrijwilligerswerk is een passie voor vele vrijwilligers. Vooral als ze mee kunnen denken over verbeteringen. Vrijwilligerswerk als ultieme ervaring.  Een handje helpen bij bouwwerkzaamheden is altijd leuk. Maar als een van de vrijwilligers architect is, kun je spreken van een groot voordeel. Luciana, architect uit Hong Kong, helpt bij de bouwwerkzaamheden van de school. Ze wordt bijgestaan door haar vriend Sebastian, uit de Filipijnen.  Ze hebben diverse werkzaamheden opgepakt.

Vrijwilligers aan het woord
Luciana beschrijft hieronder haar motivatie om Nepal te bezoeken.
“Als architect heb ik altijd al een passie gehad om kansarme mensen te helpen en zo ook het land. Ik geloof in het helpen van de mensen met  duurzame projecten. Ik was gefascineerd door het land Nepal en wilde het al lang bezoeken om de mensen te helpen. Ik wilde in 2015 komen maar door de verwoestende aardbeving moest ik mijn plannen uitstellen. Dus bezocht ik als alternatief Sri-Lanka dat jaar. Ik hielp daar met de bouw van één van de scholen. De glimlach en het gevoel van dankbaarheid die ik van de mensen mocht ontvangen gaven me zoveel voldoening. Daarom wilde ik meer hulp bieden.
Nu ben ik voor twee weken in Nepal. Ik heb eerst drie dagen verschillende lokaties in de vallei bezocht voordat ik voor VSN ging werken als vrijwilliger. In die drie dagen heb ik de prachtige schoonheid van Nepal gezien.  Voor mijn vertrek maakte ik me zorgen over het voedsel hier maar tot mijn verbazing was dat totaal niet nodig. Het eten dat ik bij het gastgezin eet, is heerlijk. Het hele gastgezin is erg vriendelijk en vrolijk. Dus, in een notendop, ik ben zeer tevreden over VSN en de gastvrijheid van het Nepalese volk.

Het helpen in de bouw was niet een gemakkelijke taak omdat ik dit echt voor eerste keer deed. Het duurde een tijd voordat we gewend waren. We hebben bakstenen verwijderd en een nieuwe muur gemaakt. Ik voelde me nooit verveeld en moe. Soms speelden we even basketball om met nieuwe energie weer aan de slag te gaan. Er speelden ook altijd kinderen mee en dat was erg leuk. We hebben erg genoten om mee te helpen met de bouw en zijn VSN erg dankbaar voor deze ervaring.”
Bouwwerkzaamheden zijn er niet altijd en als je als vrijwilliger geluk hebt, kan je je handen geweldig uit de mouwen steken. Zo hebben vrijwilligers geholpen bij de bouw van de school en het vrouwencentrum inclusief al het schilderen en andere werkzaamheden. Het vrouwencentrum wordt op korte termijn ook weer verbouwd dus als je nadenkt over vrijwilligerswerk in Nepal en je vindt bouwen, schilderen, enz leuk, dan ben je erg welkom!