Hockeyles!

Hockeyles!

Hockeyles op CBIA

Hellen Bottema, onze energieke vrijwilliger uit Nederland is voor de tweede keer in Nepal. Ze doet vrijwilligerswerk bij de school CBIA, één van de projecten van de Volunteer Society Nepal. Ze is een sportfanaat en daarom introduceerde ze hockey voor meisjes op de school.


IDEE VAN VRIJWILLIGERSWERK 


Dit is haar eerste keer vrijwilligerswerk. Ze is een student sportmarketing aan de Universiteit van toegepaste wetenschappen en het was een mooie kans voor Hellen om vrijwilligerswerk te doen dat aansluit bij haar studie. Deze ervaring gaat haar vast helpen bij vervolgstudies. Ze zegt: “Ik ontdekte dat er tal van sporten zijn voor jongens, maar bijna niet voor meisjes en daarom wilde ik laten zien dat er ook sporten zijn voor meisjes”. Naast haar studie speelt ze fanatiek hockey en werkt ze in een sportwinkel.

HAAR ERVARING 

Hockey is een onbekende sport in Nepal. Ze zag dat de meisjes van CBIA erg leergierig zijn en graag de nieuwe sport hockey eigen wilden maken. Hellen had in Nederland ook al wat hockey lessen gegeven en genoot van het lesgeven aan de meisjes. Vooral omdat ze zo hun best deden en het echt wilden leren.
Zeven jaar geleden bezocht Hellen Nepal met haar ouders. Ze is onder de indruk van de Nepalese cultuur en de vriendelijkheid van het Nepalese volk. Ze is  geïnteresseerd geraakt  in het Hindoeïsme en het Boeddhisme en  gaat zich hierin meer verdiepen. Ze wil nog veel vaker naar Nepal komen.  Zij is dankbaar dat de Aziatische Hockey Federatie haar project ondersteunde en heeft twintig hockeysticks gedoneerd aan de school. Ze is blij dat ze VSN gekozen heeft als start van haar vrijwilligerswerk.

HAAR PLANNEN 

Ze blijft twee maanden in Nepal. Ze wil naast het vrijwilligerswerk op school ook nog een track doen. Nu ze haar studie afgerond heeft, heeft ze ook een beter beeld van vrijwilligerswerk. 
Ze zegt:  “VSN is een goede organisatie om te beginnen met het vrijwilligerswerk. Zij ondersteunen vrijwilligers goed en hebben een open houding om ook naar vrijwilligers te luisteren. Als er problemen zijn, worden die opgelost en dat is erg prettig. Er was bijv nog geen sportproject maar ik kreeg alle ruimte om er eentje op te starten.”. 
Het sportproject dat ze startte was dus helemaal nieuw voor VSN. Iedereen die interesse heeft om zijn/haar ideeën voor projecten met ons te delen, is erg welkom. Neem contact op en we gaan samen zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Zie www.vrijwilligerswerknepal.eu

Hockeyles!