Hulp voor Vrouwencentrum

Hulp voor het Vrouwencentrum

Vrouwencentrum is een van de projecten van Volunteer Society Nepal (VSN). Nepalese vrouwen krijgen hier Engelse les maar ook andere vormen van ondersteuning. Deze vrouwen waren niet in de gelegenheid om naar school te gaan toen ze jong waren. Naast de taallessen hebben ze ook gratis medische check-ups en yogalessen. Het huidige, nieuwe gebouw van het vrouwencentrum werd gebouwd met de gulle giften van een toegewijde vrijwilliger Thabke Dorje. De donaties zijn gedaan via een trust genaamd “Rosemary Bruce Trust”. Daarnaast hebben veel vrijwilligers de handen ineengeslagen om benodigde dingen te kopen.

Donaties van gordijnen

Een poosje geleden hebben twee vrijwilligers, Bertina van der Hulle en Caitlin Ward,  geld gedoneerd om gordijnen, luidsprekers en een snelkookpan te kopen. Deze spullen werden met grote dankbaarheid ontvangen door de vrouwen. De vrijwilligers zijn ook van plan om een ​​nieuw gasfornuis  te kopen. Het geld is overgedragen aan de leraar van het vrouwencentrum. Dit soort donaties zijn van grote waarde voor het Vrouwencentrum.

Via deze donaties en andere steun van de vrijwilligers, is het centrum uitgerust met veel nuttige, praktische dingen. Als geheel draagt het Vrouwencentrum bij aan het geven van voorlichting en onderwijs aan Nepalese vrouwen. Dit maakt ze communicatief sterker en ze doen kennis op hoe het dagelijkse leven vormgegeven kan worden. Dit maakt het werk van het Vrouwencentrum erg belangrijk.

Dit soort projecten maakt vrouwen mondiger en onafhankelijker. De vrouwen verbeteren zichzelf voortdurend  en zijn ze allemaal erg enthousiast en vastberaden om zich te ontwikkelen.